Grekiska Fetaost är en modern klassiker. Dess smak och konsistens gör den till ett naturligt val i matlagningen och en god ingrediens i allt från lätta sallader till grillade kötträtter.
På Fontana.se hittar du recept och andra goda tips. Här är några exempel på goda maträtter som innehåller den grekiska fetaosten:
Blanda smulad fetaost, vispat ägg och hackad persilja. Salta och peppra. Lägg upp filodegarken och skär dem i 12 cm breda och 30 cm långa remsor. Pensla med smält smör.
Fukta brödskivorna. Skär tomaterna i små bitar och blanda med oregano, rödvinsvinäger, salt och peppar. Lägg blandningen på brödskivorna och strö den smulade osten över tomaterna.
Skär fetaosten i fyra delar och linda in var och en av bitarna i en skiva bacon. Bryn dem snabbt i en stekpanna, lägg i en ugnsfast form och ställ i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.